Blogginlägg

”Dans över Ljusnans vatten – Hälsingehambo över älvbron i Järvsö”

”Dans över Ljusnans vatten – Hälsingehambo över älvbron i Järvsö” 90 cm x 120 cm

En  mycket tidig sommarmorgon i Hårga, Hälsingland, – oemotståndlig spelmansmusik bjuder upp och par efter par av dansare kommer in för att tävla. Sockendräktsprakten defilerar fram på den gröna sommarängen allt medan  morgondimmorna lättar! Hårgalåten spelas upp och ekar mot de omgivande bergen! Tävlingen är i gång. Hälsningehambon fortsätter hela dagen på flera platser i Hälsingland för att avslutas med den stora finalen över älvbron i Järvsö. 

Färgprakten speglar sig  i Ljusnans blänkande vatten och ljuset i sommarkvällen är härligt trots att timmen är sen! Dansglädje och livslust!


Kommentarer inaktiverade för ”Dans över Ljusnans vatten – Hälsingehambo över älvbron i Järvsö”